خال برداری
خال برداری چگونه است؟
درمان زیبایی انواع خال ها امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. خال متدوال ترین ضایعه پوستی است در واقع خال یک تومور پوستی است که از سلول های به نام ملانوییت ساخته می شود به همین دلیل روش های خال برداری مورد توجه افراد قرار گرفته است. در اصطلاح پزشکی خال نووس نامیده می شود که دسته های از سلول های رنگ دانه دار هستند که به صورت نقاط تیره و کوچک روی پوست ظاهر می شوند و در اندازه و رنگ های مختلفی هستند. خال ها عموما بر روی صورت، دست و پا ظاهر می شوند اما می توانند هر جایی از بدن به وجود بیایند. اغلب خال های پوستی بی خطر هستند در موارد نادر پیش سرطانی می شوند که باید با جراحی برطرف شوند. بسیاری از افراد برای زیبا تر شدن اقدام به برداشتن خال هایشان می کنند. درمان خال تنها با هدف زیبایی صورت نمیگیرد بلکه در بیمارانی که مبتلا به ملانوم هستند برداشتن خال ضروری است.
روش های مختلف خال برداری
با توجه به اینکه محل به وجود آمدن خال ها و نوع آن ها می تواند با هم تفاوت داشته باشد می توان از روش های مختلفی برای از بین بردن آن استفاده نمود. از دیگر عواملی که در انتخاب روش از بین بردن خال تاثیر گذار است می توان به سن، بزرگ یا کوچک بودن خال، عمق و رنگ آن اشاره نمود.
جراحی برشی
با روش جراحی همراه با برش، خال را کامل برش زده و زخم را بخیه می زنند. این روش برای خال های پوستی که صاف یا بدخیم هستند، مناسب است.
روش خارج سازی کامل تراشه ای
در این روش برای برداشتن خال از بیهوشی موضعی استفاده می کنند و با چاقوی جراحی کوچک سطح خال را برش زده و آن را با پوست مجاور همسطح می سازد.
روش بیوپسی پانچ
در این روش با استفاده از یک دستگاه مخصوص خال ها را بر می دارند و قطعه مکعبی شکلی از پوست را پانچ می کنند. این روش برای برداشتن خال های پوستی کوچکتر مناسب است.
روش جراحی برای خال برداری
جراحی روشی پرکاربرد برای برداشتن خال است. خال ها با با بی حس کردن پوست و حذف بخش رشد کرده با چاقوی جراحی خال برداشته می شوند. سه روش برای برداشتن خال صورت و بدن با جراحی وجود دارد: خارج سازی کامل تراشه ای، بیوپسی پانچ و جراحی برشی.
کرایو
یکی از روش های خال برداری روش کرایو است. در این روش گاز اکسید نیتروژن از طریق دستگاه های مخصوص به سطح پوست زده می شود تا خون رسانی به سلول های تشکیل دهنده خال را از طریق سرمای ایجاد شده مختل نموده و از این طریق خال برداری انجام شود.
لیزر
لیزر یکی از روش های مناسب برداشتن خال است که امروزه بسیار پرکاربرد است. در این روش برداشتن خال عمق آسیب بافتی به طور دقیق تعیین می شود. این روش برای خالهای مسطح پوستی و یا خالهای ریشه دار تنها روشی است که می تواند استفاده شود.

آیا برداشتن خال عوارض دارد؟
اگر در انتخاب کلینکی که قصد انجام برداشتن خال خود را دارید دقت کافی به خرج دهید و یک کلینیک معتبر را انتخاب کنید احتمال بروز عوارض برای شما نزدیک به صفر است. با این حال برداشتن خال دارای عوارضی است که می تواند به صورت موقت باشند که شامل موارد زیر است:
- زخم شدن و عفونت محل خال
- به جا ماندن اثر خال در صورت سوزاندن
- رشد مجدد خال برداشته شده پس از مدتی
- باقی ماندن موقت اثر جراحی خال پس از برداشتن
- بروز حساسیت نسبت به مواد بی حسی در روش برداشتن خال با جراحی
مراقبت های لازم بعد از برداشتن خال
- رعایت نکات بهداشتی بعد از جراحی الزامی است.
- بعد از گذشت یک روز می توان صورت خود را بشورید.
- استفاده از کرمهای ضد آفتاب در دوره ترمیم پوست الزامی می باشد.
- در هفته های اول بعد از لیزر بهتر است که از کرم های ترمیم کننده استفاده کنید.
- اگر از روش جراحی برای برداشتن خال استفاده کردید بهتر است در هفته اول از پماد های آنتی بیوتیک موضعی استفاده کنید تا دچار عفونت نشوید.